Bezoek de sterrenwacht Educatief programma voor basis- en voortgezet onderwijs

Educatief programma over ruimtevaart en sterrenkunde voor basis- en voortgezet onderwijs.

Dit is een educatief programma voor het basisonderwijs. Bekijk de overzichtspagina van Volkssterrenwacht Urania voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

NASA via publiek domein

Als volkssterrenwacht speelt de organisatie een voorname rol in de communicatie van de wetenschap naar de bevolking toe. Urania neemt al sinds 1970 actief maatregelen om de bevolking in contact te brengen met astronomie. Het is een zeer oude, maar nog steeds verbazingwekkende tak van de wetenschap. Zij geloven er dan ook sterk in dat astronomie steeds meer aan belang zal winnen in de toekomst.

De kinderen en jongeren van vandaag zijn natuurlijk de astronomen en wetenschappers van morgen en daar wil Urania met hun educatieve dienst graag een steentje toe bijdragen. De medewerkers van Urania helpen u graag bij de uitwerking van allerlei pedagogische projecten en het bezoek van uw school aan de sterrenwacht.

Programma 2:30 uur

Uitleg over hemellichamen Aan de hand van spectaculaire beelden worden de verschillende hemellichamen (sterren, planeten, asteroïden, etc.) van naderbij bekeken. Op aanvraag is er een interactieve Astrokwis van 15 min met 20 vragen mogelijk.

Rondleiding door de tentoonstelling De leerlingen nemen een kijkje in de verschillende tentoonstellingsruimtes, met bijvoorbeeld een model van de Grote Beer een ruimtelijk model van ons zonnestelsel en een collectie echte meteorietstenen.

Bezoek aan de waarnemingstoren Tot slot bezoekt u de grote telescoop van Urania, de 40cm Cassegrain (Gobelijn-telescoop). Bij helder weer kan gekeken worden naar de zon, maan en de planeten Venus of Jupiter.

Kleuters

Voor kleuterklassen biedt Volkssterrenwacht Urania een aangepaste versie van bovenstaand programma. Deze duurt ongeveer 100 minuten.

Prijs

Per leerling €4,-
Kleuters (max. 25 leerlingen) €3,-

Voor bovenstaand programma geldt een minimumbedrag van €75,- (+/- 20 leerlingen).

Dagprogramma

Ochtend van 10:00 tot 12:15 uur

  • Kennismaking met het zonnestelsel
  • Werken met een Baader Planetarium
  • Bezoek tentoonstellingsruimte

Namiddag van 13:00 tot 15:00 uur

  • Wat is er deze avond waar te nemen aan de sterrenhemel?
  • Interactieve Astroquiz
  • Bezoek waarnemingstoren
  • Film over ruimtevaart

Prijs

Per leerling €6,-
Per leerling, incl. drankje tijdens de middagpauze €7,-

Voor bovenstaand programma geldt een minimumbedrag van €100,- (+/- 16 leerlingen).

Inschrijven

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met Volkssterrenwacht Urania.

Datum

vanaf maandag 1 september 2014