Beyond the Lab Tentoonstelling over doe-het-zelf wetenschap

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wetenschap is alleen voor wetenschappers - of niet? De rondreizende tentoonstelling Beyond the Lab vertelt zeven verhalen over mensen die wetenschappelijk onderzoek openstellen voor iedereen.

Meer en meer doe-het-zelvers van over de hele wereld zoeken oplossingen, experimenteren, vinden uit, allemaal buiten het klassieke laboratorium. Deze pioniers van het doe-het-zelfonderzoek gebruiken goedkope sensoren, smartphone apps en delen informatie via online gemeenschappen. Ze veranderen zo het idee over wat een wetenschapper is en hoe wetenschap er uit kan zien.

Smartphones en sociale netwerken maken dat burgers met wetenschappers kunnen samenwerken om informatie te verzamelen over allerlei onderwerpen, van invasieve muggen tot luchtvervuiling. In de gezondheidszorg zorgt de toegang tot nieuwe technologie ervoor dat patiënten meer grip krijgen op hun ziekte of gezondheid. Patiënten ontdekken radicaal nieuwe manieren om met hun conditie om te gaan en hun leven te verbeteren. DIY Biology is een groeiende burgerbeweging waarbij hackers en hobbyisten aan de slag gaan met genetica en moleculaire biologie in keukens en gemeenschapslaboratoria.

Programma

Het programma wordt bekend gemaakt op de website van het Universiteitsmuseum Groningen.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 13:00-17:00
Maandag Gesloten

Prijs

Regulier € 5,-
Jonger dan 18 € 3,-
Studenten en CJP € 3,-
Studenten of medewerker RUG Gratis

Datum

vrijdag 23 november 2018 t/m zondag 14 april 2019 van 13:00 tot 17:00
maandag 26 november 2018 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 5,00

Locatie

Oude Kijk in 't Jatstraat 7a 9712 EA, Groningen Nederland

Contact

+31 (0)50 363 50 83