Beter brood dankzij de wetenschap Workshop

Voor volwassenen
De laatste jaren is desembrood heel populair geworden. Wat is desembrood eigenlijk en hoe maak je het? Kun je door zelf brood te maken ook voedselverspilling tegengaan? Tijdens deze workshop leer je alles over desembrood en ga je zelf aan de slag.

Zuurdesem (of desem) is een natuurlijke rijsmiddel. De ontdekking en gebruik hiervan voert terug naar de tijd van de oude Egyptenaren en de ontdekking van gerezen brood. Het deeg fermenteert hierbij met behulp van melkzuurbacteriën (Lactic Acid Bacteria) en gisten die op een natuurlijke wijze opgekweekt worden. Hoe werkt desem? Wat zijn de belangrijkste – wetenschappelijke – kenmerken om met desem te bakken? Tijdens deze workshop hoor je over de desem-starter de bijbehorende fermentatietechnieken en de invloed die ze hebben op de smaak en uiterlijk van het brood. Je ziet hoe je oud brood kunt hergebruiken als ingrediënt om beter brood te maken. En voedselverspilling te voorkomen natuurlijk.

We bespreken tijdens de workshop de desem-starter, . We laten ook zien hoe je oud brood kunt hergebruiken als ingredient om beter brood te maken en zo onnodige voedselverspilling kunt voorkomen. Er zijn veel aanwijzingen dat desemfermentatie veel pluspunten heef, dus extra gezond. Ook daar besteden we aandacht aan. Eten en drinken zijn in de prijs van de workshop inbegrepen.

jechiam gural via Baking Lab

Voertaal

De workshop wordt deels in het Engels, en deels in het Nederlands gegeven

Aanmelden

Aanmelden voor de workshops is verplicht via de website

Datum

vrijdag 28 februari 2020 van 18:00 tot 21:00
vrijdag 31 januari 2020 van 18:00 tot 21:00
vrijdag 17 januari 2020 van 18:00 tot 21:00
vrijdag 10 januari 2020 van 18:00 tot 21:00
vrijdag 3 januari 2020 van 18:00 tot 21:00
vrijdag 20 december 2019 van 18:00 tot 21:00
Toon alle data

Prijs

€ 65,00

Locatie

Baking Lab Linnaeusstraat 99 1093 EL, Amsterdam Nederland

Contact

0202400158

Organisatie