Bètaproefjes: Zpannend Zernike Open dag

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Nieuwsgierig naar wat er allemaal bij de bètaopleidingen van de RUG gebeurt? Wil je zelf komen experimenteren? In de Bernoulliborg kun je van alles zien én doen.

Tijdens deze middag staat alles in het teken van proefjes. Leer onder andere meer over het DNA van een aardbei, zie de sterren in het mobiele planetarium of vouw wiskundige kubussen of fractals.

via Science LinX

Programma

Een greep uit het programma:

Aardbei-DNA
Haal DNA uit een aardbei en ontdek de leukste proefjes die je ook heel goed thuis kunt doen.

Mobiel Planetarium
Het Kapteyn Instituut zet hun mobiele planetarium op. Hierin geniet je van de donkere sterrenhemel in een reis door het heelal, die start met de Nederlandse sterrenhemel en je langs andere planeten sterren en sterrenstelsels voert, tot de grens van het zichtbare universum.

Speel met Scheikunde
Kijk wat er gebeurt als je verschillende stofjes door elkaar mengt. Het resultaat mag je mee naar huis.

Hackerspace
Zit jij wel eens op het internet? Weet je dan ook wel of het veilig is? Kom langs bij de hackerspace om een bank te hacken en leer hoe je ervoor kunt zorgen dat jij veilig internet.

Wiskundige figuren vouwen
Met herhalende vormen kun je verschillende figuren vouwen. Sommige hiervan zul je herkennen, maar sommigen zullen je verrassen

Exhibits
Het science center van Science LinX is open, dus speel en leer met de hands-on exhibits. Kijk bijvoorbeeld wie het best kan ontspannen bij Mindball of neem een duik in de magneetbak en kijk hoe hoog je kunt bouwen. Er is genoeg te beleven en te zien voor jong en oud.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Bernoulliborg Nijenborgh 9 9747 AG , Groningen Nederland

Contact

Organisatie