Bestond de ster van Bethlehem? Lezing

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Het is misschien zelfs wel de bekendste van alle sterren: de ster van Bethlehem. Was er echt iets bijzonders te zien aan de hemel rond het begin van onze jaartelling, of is het vooral een mooi verhaal?

De Ster van Bethlehem houdt al heel lang de gemoederen bezig. De beschrijving van de gebeurtenis in de bijbel spreekt tot de verbeelding, maar is tegelijkertijd raadselachtig. Wat was er 2000 jaar geleden eigenlijk te zien aan de hemel?

In deze lezing toetst Jos Lankreijer het Bijbelverhaal aan de sterrenkundige en historische feiten. Ook maakt hij een uitstapje naar de astrologie om te onderzoeken of de ‘Wijzen uit het Oosten’ misschien astrologen waren.

Een theorie die na meer dan 2000 jaar alle feiten kan verklaren is er helaas niet. Ieder voor zich zal moeten uitmaken welke uitleg hij of zij het meest waarschijnlijk vindt. Maar het verhaal van de ster blijft hoe dan ook boeiend.

Deze lezing is voor een deel gebaseerd op de uitkomsten van een congres dat de Universiteit van Groningen in 2014 organiseerde over deze kwestie. De uitkomsten van dit congres zijn samengevat in het boek The Star of Bethlehem and the Magi .

Aanmelden

Voor deze lezing is van te voren aanmelden verplicht via e-mail .

Prijs

Regulier € 6,-
Leden € 3,-

Datum

woensdag 12 december 2018 vanaf 19:30

Prijs

€ 6,00

Locatie

Streekbospaviljoen, 1e verdieping Veilingweg 21B 1611 BN, Bovenkarspel Nederland

Contact

+31 (0)6 48 85 04 45