BepiColombo's missie naar Mercurius Lezing door Jan van Casteren

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
BepiColombo is een hoeksteenmissie van Cosmic Vision, het wetenschappelijk programma van de Europese ruimtevaart organisatie ESA. Projectleider Jan van Casteren vertelt in deze lezing over de missie.

Na de scheervluchten van Mariner 10 in de zeventiger jaren en MESSENGER, is BepiColombo de eerste missie waarbij tegelijkertijd twee satellieten in een lage baan rond Mercurius worden gebracht. Ze doen een globaal en gedetailleerd onderzoek naar de planeetsamenstelling, zijn omgeving en ontstaansgeschiedenis. Vanwege de zeer agressieve thermische omstandigheden in de nabijheid van de zon, waar temperaturen tot 450 ºC voorkomen, is deze missie technologisch zeer uitdagend.

Voorheen nog niet gebruikte materialen en speciale oplossingen worden toegepast en uitgebreid getest om deze missie mogelijk te maken. De vluchtmodules van BepiColombo zijn gebouwd en hebben de noodzakelijke beproevingen doorstaan, precies op tijd voor de geplande lancering in oktober 2018. Deze lezing geeft een overzicht van de missie, de vele technologische uitdagingen en het testprogramma voor een reis naar de hel van het zonnestelsel.

Over de spreker

Jan van Casteren studeerde Lucht- en Ruimtevaart Techniek aan de TU Delft. Hij werkte onder andere voor grote projecten en missies zoals IRAS en EURECA en is momenteel BepiColombo-projectleider bij ESA.

Prijs

Regulier € 7,-
Kinderen t/m 15 jaar € 3,50
Vrienden van het NRM € 3,50

Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van Aviodrome.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden mogelijk via e-mail.

Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.

Datum

zaterdag 7 april 2018 van 10:30 tot 12:30

Prijs

€ 7,00

Locatie

Pelikaanweg 50 8218 PG , Lelystad Airport Nederland