Beleef vijftig jaar maanlanding Tentoonstelling, voorstelling en virtual reality

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens de Dag van de Wetenschap staat Volkssterrenwacht Urania volledig in het teken van vijftig jaar maanlanding. Beleef het met een virtual reality-bril, een tijdelijke tentoonstelling en de verhalen van de medewerkers.

In de tijdelijke tentoonstelling kom je meer te weten over het traject van en naar de maan en hoe NASA vijftig jaar geleden erin geslaagd is om mensen op de maan te laten landen. De tentoonstelling werpt ook een blik op de toekomst van het maanreizen. Als pronkstuk staat er een replica van de machtige Saturn V raket op schaal.

In het auditorium vertellen medewerkers van de sterrenwacht meer over de maanlanding en kun je met een virtual reality-bril zelf rondwandelen op de maan. Verder kun je in de waarnemingstoren door de computergestuurde 40 cm-sterrenkijker naar de hemel kijken of door verschillende telescopen met zonnefilters de zon zien vlammen.

In het Zeiss Planetarium geniet je van een mooie sterrenhemel met 3500 sterren en zijn verschillende fulldome filmvoorstelling te zien.
Let op: voor deze voorstellingen rekent Volkssterrenwacht Urania een extra toeslag. Neem voor meer informatie contact op met de organisatie.

Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Deze dag richt de spots op álles wat met wetenschap en technologie te maken heeft. Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen bewijzen het je graag. Bereid je voor op verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper.

Datum

zondag 24 november 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Jozef Mattheessensstraat 60 2540, Hove België

Contact

+32 (0)3 455 24 93