Beleef de sterrenhemel Landelijke Sterrenkijkdagen

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Beleef en bewonder met vrienden en familie de sterrenhemel bij Volkssterrenwacht Orion tijdens het grootste en langstlopende sterrenkijkevenement van Nederland.

Soms vraag je je af wat zich boven je hoofd daar afspeelt in het heelal. Een tipje van de sluier hierover wordt op deze avond opgelicht. Nog nooit de kraters van de maan gezien van heel dichtbij? Bekijk deze door de grote telescopen. Deze grote telescopen staan in de koepelruimte om naar het heelal gluren.

Programma

*Kijk met helder weer naar de hemel en bekijk planeten en de maan. Maar ook sterrenhopen zoals de Plejaden, sterrennevels zoals de Orionnevel en leer alles over sterrenbeelden.
*In het planetarium kijk je naar een speciale planetariumbeamer tijdens presentaties over heelal en ruimtevaart. Met de beamer kun je sterrenbeelden van dichtbij bekijken, of zoom je in op de maan, planeten en actuele sterrenhemel.
*In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie. Doe mee aan natuurkundige proefjes en onderzoek waarom licht breekt, hoe statische elektriciteit en magnetisme werken. Maak een interactieve reis door het heelal.

Landelijke Sterrenkijkdagen 2019

Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen ben je op meer dan 60 locaties door heel Nederland welkom om de sterrenhemel te bewonderen. Kijk door een grote of kleine telescoop of leer meer over het universum in een lezing.

Datum

zaterdag 16 maart 2019 van 18:00 tot 21:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Streekbospaviljoen, 1e verdieping Veilingweg 21B 1611 BN, Bovenkarspel Nederland

Contact

+31 (0)6 48 85 04 45