Bekijk stenen uit de Ruimte College, workshop en rondleiding

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze dag krijg je eerst in een familiecollege alles te weten over stenen uit de ruimte. Daarna is er een rondleiding én zelfs een workshop. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wat zijn meteorieten en kunnen ze gevaarlijk zijn? Hoe groot is de kans dat er een meteoriet bij jou in de tuin valt en hoe kun je verschillende meteorieten herkennen? Na de lezing volgt een korte rondleiding langs de NH 2.0 geologische verzameling bestaande uit fossielen en mineralen. ook zullen het we archief van Curiosityworld laten zien. Na de rondleiding is het mogelijk deel te nemen aan de workshop stenen polijsten van ruw naar glad.

Sandra van Dam voor Curiosityworld

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via e-mail

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 10:30 tot 12:30

Prijs

€ 6,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Curiosityworld De Scheerman 6 5066 EH, Moergestel Nederland

Contact

0613908636

Organisatie