Beest en bestrijder Kenniscafé

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat voor invloed hebben bestrijdingsmiddelen op al die kleine beestjes en systemen in de Nederlandse sloten? En waarom gedraagt de bij zich anders in de buurt van sommige bestrijdingsmiddelen? In dit kenniscafé ontdek je het.

Onderzoeker Maarten Schrama is geïnteresseerd in hoe het gaat met ‘de beestjes en hun systeempjes’ in de Nederlandse sloten. Hij wil weten wat het effect is van pesticiden en herbiciden op de systemen in het veld. In de sloot komen verschillende stoffen samen, maar wat voor werking hebben ze op het systeem? En hoe kun je dat onderzoeken? In de Hortus bestudeerde Maarten deze zaken op een unieke manier: door middel van een ‘mesocosm’ experiment.

‘Hé’, dacht Hortus-imker Fred Weber, ‘de bijen naast de proef van Maarten lijken zich anders te gedragen dan normaal.’ Samen met Maarten gaat hij dit andere gedrag verder onderzoeken. Fred Weber vertelt over zijn ervaringen met de Hortus-bijen, en tot slot legt Hinse Boonstra uit hoe de toelating van bestrijdingsmiddelen werkt.

Prijs

Dit kenniscafé is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor de Hortus Botanicus Leiden.

Datum

vrijdag 7 juli 2017 van 14:00 tot 17:00

Prijs

€ 7,50

Locatie

Rapenburg 73 2311 GJ, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 52 77 249

Organisatie