Bedelarij en prostitutie Wetenschapscafé met prof. Stef Adriaenssens

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De ondergrondse economie, waarin prostitutie, bedelarij en handel in illegale drugs floreren, heeft een grote invloed op de alledaagse economie. In dit wetenschapscafé vertelt prof. Stef Adriaenssens over de wetenschap achter deze economie.

Als wetenschappers een goed beeld willen krijgen van de totale economische prestaties, moeten zij ook rekening houden met de ondergrondse economie, waartoe prostitutie, bedelarij, zwartwerk en handel in illegale drugs gerekend worden. De geheimzinnigheid en de angst voor mogelijke sancties maken het moeilijk om betrouwbare metingen te krijgen over de omvang van deze economie. Bovendien kunnen deze activiteiten bij een groot deel van de samenleving op sterke afkeuring rekenen.

Onzekerheid over de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar de omvang van de ondergrondse economie is dan ook groot. Het is een grote uitdaging voor wetenschappers om betrouwbare data te verzamelen. In dit wetenschapscafé doet prof. Stef Adriaenssens van de KULeuven verschillende wetenschappelijke technieken uit de doeken. Deze technieken zijn nodig om tot zo bruikbaar mogelijke data over de ondergrondse economie te komen.

Datum

woensdag 21 december 2016 vanaf 20:00

Prijs

Gratis

Locatie

Den Hopsack Grote Pieter Potstraat 24 2000, Antwerpen België

Contact