Bauhaus& Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Het is 100 jaar geleden dat het Bauhaus, een vooruitstrevende school voor ontwerpers, kunstenaars en architecten, in Duitsland is opgericht. Deze tentoonstelling zoomt in op de invloed van het Bauhaus in de Nederlandse textielvormgeving.

Een handvol Bauhäusler, zoals de studenten worden genoemd – afgestudeerd in de weverij van het Bauhaus in Dessau – gaat hier in Nederland aan de slag. Zij inspireren latere generaties textielontwerpers en kunstenaars. In de expositie ‘Bauhaus&’ is de blik ook gericht op een viertal kunstenaars van nu, die in opdracht van het TextielMuseum nieuw werk maakten dat reflecteert op het erfgoed van de befaamde opleiding.

Het Bauhaus in Dessau formuleert een radicaal andere kijk op vormgeving dan de gangbare ontwerpopvattingen van de 19e eeuw. In de weverijwerkplaats staan functionaliteit, (betaalbare) serieproductie en gebruiksstoffen hoog op de agenda. De tentoonstelling neemt je mee in de wereld van het weefatelier van het Bauhaus en toont de rijkdom aan weefsels, kleur- en materiaalexperimenten van Gunta Stölzl, Anni Albers, Otti Berger en van de leerlingen die later in Nederland gaan werken.

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Textielmuseum

Regulier € 12,50
Kinderen van 0 t/m 12 jaar Gratis
Kinderen van 13 t/m 18 jaar € 4,-
Museumkaart Gratis
CJP € 3,50

Datum

zaterdag 25 mei 2019 t/m zondag 3 november 2019 van 8:00 tot 15:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Goirkestraat 96 5046 GN, Tilburg Nederland

Contact

+31 (0)13 53 67 475

Organisatie