Bacteriën, wat zijn dat? Workshop

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat zijn bacteriën? Wat doen ze? En wanneer maken ze je ziek? Als het nodig is, kan de dokter antibiotica (medicijnen) voorschrijven om je beter te maken. Maar wat gebeurt er als bacteriën ongevoelig zijn voor antibiotica?

Doe mee met het kinderpracticum en ontdek de antwoorden op bovenstaande vragen. Word een echte laboratoriumonderzoeker met labjas en ervaar hoe snel bacteriën zich om je heen verspreiden.

via RIVM

Bijzonderheden

Legitimatie met een geldig identiteitsbewijs voor iedereen vanaf 14 jaar verplicht. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein.

Aanmelden

Voor deze workshop is aanmelden vooraf verplicht via de website. Dit is ook nog beperkt mogelijk op locatie op de dag zelf.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 tot 13:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

RIVM Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 3721MA, Bilthoven Nederland

Contact

+31 (0)30 274 41 89

Organisatie