Autisme van jong tot oud College en debat met Hilde Geurts en Marie Deserno

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Het onderzoek naar autisme viert haar 75-jarig jubileum. Waar vroeger de aandacht vooral uitging naar kinderen en de beperkingen die zij in het dagelijks leven ervaren, richt het onderzoek zich nu op de gehele levensloop. Wat is de stand van zaken?

De mensen met een autisme diagnose worden ouder en de ideeën over autisme zijn veranderd. Mensen zijn op zoek naar antwoorden op vragen als: Hoe ontwikkelen ouderen met autisme zich? Welke factoren maken dat iemand al dan niet problemen ervaart? En hoe kun je over die ontwikkeling nadenken?

Twee wetenschappers die hun vakgebied delen en een generatie schelen, houden ieder een minicollege en gaan in gesprek. Hoe heeft hun vak zich de afgelopen decennia ontwikkeld? Hoe verschillen de onderzoeksmethodieken? Wat zijn de baanbrekende ontdekkingen? Wat zijn de vernieuwende inzichten?

Sprekers

Hilde Geurts is bijzonder hoogleraar autisme en als zodanig verbonden aan de afdeling psychologie van de Universiteit van Amsterdam. Geurts richt zich met haar UvA onderzoeksteam op zowel autisme als ADHD. Binnen het Dr. Leo Kannerhuis richt zij zich op individuele verschillen bij mensen met autisme. Dit onderzoek richt zich zowel op kinderen en tieners als volwassenen en ouderen en is zowel fundamenteel (testonderzoek) van aard als toegepast (interventieonderzoek).

Marie Deserno volgt een promotietraject bij de afdeling Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en het Dr. Leo Kannerhuis. In haar onderzoek kijkt ze naar allerhande factoren die samen het levensgeluk van mensen met autisme bepalen. Voor de theorievorming en analyse binnen haar project gebruikt ze een netwerkbenadering die collega’s aan de UvA hebben ontwikkeld.

Moderator Lenneke Hoedemaker is freelance gespreksleider en producent van documentaires en studeerde Europese studies aan de UvA.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden mogelijk via de website.

Datum

woensdag 13 september 2017 van 20:00 tot 21:30

Prijs

Gratis

Locatie

Spui 25-27 1012 WX, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 525 81 42

Organisatie