Artist Talk Maarten Vanden Eynde Presentatie van de kunstenaar Maarten Vanden Eynde

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Een presentatie van Belgische kunstenaar Maarten Vanden Eynde. Deze kunstenaar is te zien in de tentoonstelling Een Wereld Zonder Ons en geeft tijdens deze Artist Talk zijn visie over zijn kunst in de tentoonstelling en overige projecten.

De Belgische kunstenaar Maarten Vanden Eynde (Leuven, 1977) relateert in zijn werk aan verschillende onderzoeksgebieden, sociale contexten en antropologische perspectieven.

Eén van zijn voornaamste interesses is zijn zelfbedachte onderzoeksgebied Genetologie (De Wetenschap van de Eerste Dingen), een post-apocalyptische wetenschapsgebied waarin denkbeeldige puzzelstukjes samengevoegd worden om zo tot een beeld van een mogelijk toekomstige geschiedenis te komen.

Centraal in het onderzoeksgebied Genetologie staat onze fascinatie met het concept tijd en de bijbehorende consequenties hiervan: Hoe zullen we in de toekomst terugkijken naar het verleden? Wat zal er overblijven van het heden? Vanden Eynde probeert in te beelden hoe we in de verre toekomst terug zullen kijken op het verleden en wat er over zal blijven van onze aanwezigheid op aarde.

In de tentoonstelling zijn twee werken van Vanden Eynde te zien: Zoology of Genetology, deel van zijn uitgebreide publicatie Of Genetology, en Homo Stupidus Stupidus, een menselijk skelet dat uit elkaar is gehaald en op een andere manier in elkaar is gezet zonder rekening te houden met de menselijke anatomie.

Prijs

Regulier € 8,-
Kinderen t/m 18 jaar € 7,-
U-pas € 7,-
Studenten en CJP € 7,-

Datum

donderdag 24 januari 2019 van 19:00 tot 22:00

Prijs

€ 8,00

Locatie

Lange Nieuwstraat 4 3512PH, Utrecht Nederland

Contact

+31(0)30 294 44 93

Organisatie