Architecture of Appropriation Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Vormen van toe-eigening, zoals kraken, spelen een essentiële rol in de ontwikkeling van de stad en de publieke ruimte. Deze tijdelijke tentoonstelling onderzoekt kraken als architectuur en gaat nader in op thema’s als leegstand en eigendom.

De kraakbeweging heeft een grote rol gespeeld in het ontwerp van het stedelijke weefsel en het huiselijke interieur. Met de inzet van ruimtelijke improvisatietechnieken en radicale subversieve tactieken ontwikkelden krakers alternatieven voor het dominante, marktgeoriënteerde woningbeleid met zijn masterplannen en conventionele ontwerpstrategieën. Vanuit de gedachte dat het recht op huisvesting, het recht op eigendom overstijgt.

Om die nalatenschap van de kraakbeweging te erkennen, benadert Het Nieuwe Instituut kraken als een architectuurpraktijk. De eerste uitkomsten van dit onderzoek worden getoond in een ruimtelijke installatie van ontwerpbureau ZUS, in combinatie met historisch materiaal van onder meer het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, enkele stadsarchieven, persoonlijke archieven van voormalige krakers en de collectie van Het Nieuwe Instituut. Architecture of Appropriation behandelt thema’s als leegstand, eigendom en alternatieve woonvormen.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur
Feestdagen 11:00 – 17:00 uur

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor Het Nieuwe Instituut.

Datum

vrijdag 27 januari 2017 t/m zondag 20 augustus 2017 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 10,00

Locatie

Museumpark 25 3015 CB , Rotterdam Nederland

Contact

+31(0)10 440 12 00