Archeonacht 2019 Festival

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Op de Archeonacht dwaal je 's nachts door het museum. Een avond vol archeologiebeleving en een spannend programma waarin je ontdekt dat archeologie dichterbij is dan je denkt. Vroeger is hier en nu.

Dwaal tijdens deze nacht door het oudste en grootste archeologische museum van Nederland: Het Rijksmuseum van Oudheden. Doe mee aan de vele workshops, interactieve sessies en andere activiteiten.

Programma

In gesprek met andere specialisten nemen archeologen hedendaagse thema’s onder de loep. Werd er bijvoorbeeld vroeger al drugs gebruikt? Is het populaire paleodieet eigenlijk wel ‘paleolithisch’ te noemen? En hoe realistisch zijn historische films als Troy en Redbad? In een bijzondere workshop vertelt een forensisch archeoloog van het Nederlands Forensisch Instituut hoe archeologie wordt ingezet om misdrijven op te lossen en welke rol archeologen spelen bij het zoeken naar lichamen en botmateriaal.

Verder kun je met virtual reality in het verleden stappen, op speeddate gaan met een archeoloog, meedoen aan het historische culinaire programma, workshops volgen waarin je in de huid van een archeoloog kruipt en nog veel meer.

Prijs

Regulier € 10,-
Kinderen t/m 14 jaar Gratis
Early Bird €8,50

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 19:00 tot 22:00

Prijs

€ 10,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Rijksmuseum van Oudheden Rapenburg 28 2311EW, Leiden Nederland