Aquaria achter de schermen Gezinsworkshop

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Onderzoek met het hele gezin de zee-aquaria van NAVIGO, neem een kijkje achter de schermen en leer tijdens deze gezinsworkshop allerlei nieuwe weetjes over de bewoners van de Noordzee.

Op de aquariumverdieping van NAVIGO waan je je diep in de Noordzee. In de twee grote aquaria van elk 30.000 liter zitten zo’n twintigtal verschillende soorten Noorzeebewoners. In het strandaquarium vind je verschillende bloemdieren en Noordzeekoraal. Elke dag voeren de verzorgers deze dieren, met een beetje geluk als jij net naar hen staat te kijken. Kers op de taart is de kraamkliniek van hondshaaitjes: je ziet de kleine visjes groeien in hun eikapsels. Eenmaal uit het ei blijven ze in dit aquarium tot ze groot genoeg zijn om tussen de andere vissen te zwemmen.

Speur in deze gezinsworkshop in de wonderlijke onderwaterwereld van de zee. Je leert van alles wat je nog niet wist over de bewoners van de Noordzee. Kinderen gaan samen met de (groot-)ouders actief aan de slag. Van horen, zien en voelen, tot het uitvoeren van leuke proefjes.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Prijs

Tijdens de Dag van de Wetenschap is NAVIGO – Nationaal Visserijmuseum van 14:00 tot 17:00 uur gratis toegankelijk.

Inschrijven

Voor deze workshop is inschrijven verplicht via e-mail.

Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Deze dag richt de spots op álles wat met wetenschap en technologie te maken heeft. Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen bewijzen het je graag. Bereid je voor op verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper.

Datum

zondag 24 november 2019 van 14:00 tot 15:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Pastoor Schmitzstraat 5 8670, Oostduinkerke België

Contact

+32 (0)58 51 24 68