Angst in het museum Rondleiding

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Onder leiding van een gids bezoek je de tentoonstelling 'Angst' in Museum Dr. Guislain. Wat is angst? Hoe werd angst beleefd door de loop van de geschiedenis? De gids van het museum beantwoordt al je vragen.

Terroristische aanslagen, nucleaire dreiging, hoogoplopende politieke spanningen: angst beheerst vandaag de wereld, maar ook de levens van mensen. Wat is geld nog waard? Hoe zal de klimaatopwarming de toekomst bepalen? Angst is een instinctieve emotie en bepaalt voor een groot deel het menselijk handelen. Als reactie zoeken mensen controle als houvast. Want een gebrek aan controle geeft het gevoel van machteloosheid.

Anderzijds maakt een teveel aan controle weer ongemakkelijk en wantrouwig. Wil je wel bespied worden door beveiligingscamera’s? Is je data op het internet veilig? Angst heeft op iedereen een sterke impact: ze verspreidt zich als een lopend vuurtje.

De tentoonstelling Angst laat de vele gezichten van deze emotie zien. Want hoewel angst van alle tijden en culturen is, werd ze telkens anders beleefd, gecultiveerd en bestreden. Van ‘godsvrezend’ tot angst voor de medemens, van hoogstpersoonlijke fobie tot massahysterie. Onder leiding van een gids van het Museum Dr. Guislain bezoek je de tentoonstelling en krijg je antwoord op al je vragen rondom de geschiedenis en de maatschappelijke impact van angst.

Prijs

Regulier € 14,-
Studenten € 9,-
Werkzoekenden € 9,-
UPV-leden € 9,-
Personeel en Alumni VUB € 9,-

Datum

dinsdag 13 maart 2018 vanaf 15:00

Prijs

€ 14,00

Locatie

Museum Dr. Guislain Jozef Guislainstraat 43 9000, Gent België

Contact

+32 (0)26 29 27 50