Als de laatste boom geveld is... Lezing door Ludo de Witte

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ludo de Witte geeft tijdens deze lezing een stevig onderbouwd traktaat over de klimaatverandering met een ongemakkelijke boodschap: een systeemwissel is nodig. Een pleidooi voor 'ecosocialisme'.

Er is iets vreemds aan de hand. Terwijl alle ernstige wetenschappers luid aan de alarmbel trekken, sussen politici en bedrijfsleiders: de klimaatverandering wordt aangepakt. Veel mensen in de milieu- en arbeidersbeweging stappen daarin mee. Ze geloven dat technologische innovatie, hernieuwbare energie en een ‘slimme’ fiscaliteit voor een transitie naar een duurzame samenleving kunnen zorgen. Als ze al niet beginnen over vegetarisme, dikketruiendagen of fietsen naar het werk.

Publicist Ludo De Witte heeft het helemaal gehad met die zoethoudertjes. In deze stevig onderbouwde lezing brengt hij een ongemakkelijke boodschap: it’s capitalism, stupid! Wil de mens de aarde en de mens redden van de ondergang, dan dringt een systeemwissel zich op. Weg van een economie met ingebouwde groeimotor.

Radicaal? Er zijn helaas geen oplossingen meer die niet radicaal zijn. De Witte breekt een lans voor ‘ecosocialisme’ en roept milieuactivisten, syndicalisten en bezorgde burgers op om daarin mee te stappen. Of gaan mensen, als straks de laatste boom is geveld, hun geld opeten?

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website.

Datum

dinsdag 23 januari 2018 van 13:30 tot 16:00

Prijs

€ 10,00

Locatie

Elcker-Ik centrum vzw Breughelstraat 31-33 2018, Antwerpen België

Contact

+32 (0)32 18 65 60