Alles over Toetanchamon MuseumJeugdUniversiteit najaar 2016

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vier lezingen in het Allard Pierson Museum eer je alles over de Egyptische farao Toetanchamon.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

Colleges

In welke tijd leefde Toetanchamon? Zondag 11 september 2016 Iedereen kent Toetanchamon, de bekendste farao van het Oude Egypte. Zijn graf met het wereldberoemde gouden dodenmasker is de grootste archeologische schat die ooit is gevonden. Maar in welke tijd leefde hij eigenlijk? Wat was het Oude Egypte voor een land toen Toet als 9-jarig jongetje op de troon kwam?

Wie was de familie van Toetanchamon? Zondag 16 oktober 2016 Hij had een opa die zichzelf als god zag, een vader die de Egyptische godsdienst veranderde en was getrouwd met zijn zus. De jonge farao Toetanchamon had een ingewikkelde familiegeschiedenis waar wetenschappers nog steeds veel onderzoek naar doen. Wie was familie van Toetanchamon? Waar woonden ze? Wat gebeurde er met de familie van Toetanchamon? Al die vragen komen voorbij in deze lezing.

Wat is er gebeurd in het graf van Toetanchamon? Zondag 06 november 2016 In 1922 ontdekte de men het graf van Toetanchamon. Voor het eerst in 3.300 jaar kwamen er mensen in dit graf. Dit jaar wordt het graf opnieuw onderzocht. Hoe zagen de laatste dagen van Toetanchamon eruit? Hoe werd hij begraven? Wat kreeg hij mee in zijn graf? En wat hebben onderzoekers het afgelopen jaar in het graf ontdekt?

In welke goden geloofde Toetanchamon? Zondag 11 december 2016 De oude Egyptenaren geloofden in heel veel goden. Veel van deze goden zien er voor ons vreemd uit: ze hebben de vorm van dieren. Welke goden speelden in het leven van Toetanchamon een belangrijke rol en welke goden gingen met hem mee in het graf om hem te beschermen na de dood?

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website. Je reserveert voor €25,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 11 december 2016 van 14:00 tot 15:00
zondag 6 november 2016 van 14:00 tot 15:00
zondag 16 oktober 2016 van 14:00 tot 15:00
zondag 11 september 2016 van 14:00 tot 15:00
Toon alle data

Prijs

€ 25,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Oude Turfmarkt 127-129 1012 GC, Amsterdam Nederland

Contact

+ 31 (0)20 52 52 556