Alles is gedrag Open dag

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat doen aardbevingen met je? Hoe kun je beter leren? Neem een kijkje in de keuken van het onderzoek naar het gedrag, denken, leren én samenleven van mensen.

Ervaar bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de Rijksuniversiteit Groningen wat gedrag is en hoe het ons beïnvloedt in al ons denken, leren en samenleven.

Sander van Lien via Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Programma

Aardbevingen hebben een enorme impact op de mensen in Groningen. Speel het aardbevingenspel en onderga zelf wat deze met je doen. Of kom naar het mini-college van onderzoekster Elianne Zijlstra. Zij onderzocht de impact van de bevingen op kinderen in het gebied.

Je kunt leren om beter te leren. En we laten je ervaren wat je eigen lichaamsbeeld met je doet en hoe je dit kunt veranderen. Je ogen vertellen meer dan je denkt. Neem plaats achter de eye-tracker en probeer te tekenen met je ogen. Of ontdek hoe we met tablets onderzoek doen naar visuele problemen bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Robots worden steeds populairder, ook in de zorg. Kun jij uitvogelen hoe onze robothondjes precies werken? En wat is het verschil met een echte zorghond? Je kunt ook meedoen met het chat-onderzoek of speel het Wii-zoekspel. Weet je wat jouw interactiestijl is? Je leert hoe we dat meten en wat het zegt over jouw relatie met anderen. Alles wat je hebt geleerd over hersenen, geheugen en gedrag test je tenslotte in de grote GMW-quiz.

Behalve deze vele experimenten waar je zelf aan mee kunt doen, zijn er ook enkele mini-colleges in de oudste en mooiste collegezaal van de faculteit. Naast het al eerder genoemde mini-college over de invloed van de Groningse bevingen op kinderen, geeft ook hoogleraar Peter de Jonge een mini-college over de vraag “waar zitten psychische stoornissen eigenlijk?”.

Het gehele programma is te vinden op de website.

Zpannend Zernike

Deze activiteit is onderdeel Zpannend Zernike, de Groninger invulling van het Weekend van de Wetenschap. Op veel plekken in de stad Groningen is veel te doen en te ontdekken.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Hortus complex Grote Kruisstraat 2 9712 T, Groningen Nederland

Contact