Algoritmen en de kunstwereld Wetenschapscafé

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Prof. dr. Vermeylen bespreekt in dit wetenschapscafé hoe algoritmes een enorm potentieel bieden in de kunstwereld. Maar niet noodzakelijk het democratisch gehalte, laat staan de transparantie, te goede komen.

“Winter is coming” Het binge-watching seizoen is begonnen en platforms als Netflix en HBO schotelen je een enorm assortiment aan keuzemogelijkheden voor. Hierdoor lijkt het alsof deze diensten onze kunstconsumptie meer gevarieerder maken dan voorheen. Echter maken bedrijven als Netflix veelvuldig gebruik van algoritmes om ons kijkgedrag te beïnvloeden. Dus hoe vrij zijn wij eigenlijk om hierin zelf een keuze te maken? Hoe beïnvloeden deze diensten onze smaak? En welke impact heeft dat op de kunstmarkt? Deze vragen staan centraal tijdens het wetenschapscafé.

Over de spreker

Filip Vermeylen is hoogleraar Global Art Markets in de afdeling cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn onderzoek richt zich op de economische aspecten van kunst en cultuur, en hoe de ontwikkeling van de mondiale markt de beeldende kunsten bepaalt. Hij is tevens medeoprichter van het Rotterdam Arts & Sciences Lab, een samenwerking tussen Codarts, de EUR en de Willem de Kooning Academie

Datum

maandag 25 november 2019 vanaf 19:30

Prijs

Gratis

Locatie

Bistro Bar Binnenrotte Hoogstraat 110 3011 PV, Rotterdam Nederland