AI: Kans of Bedreiging? Lezing door Max Welling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Lezing door Prof. Dr. Max Welling (hoogleraar Machine Learning) over de voordelen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie op de samenleving, bijzondere cocktails en live muziek.

Moet je bezorgd zijn over de ontwikkelingen binnen kunstmatige intelligentie? Zal kunstmatige intelligente ons onze banen kosten? Moeten we bang zijn voor moordende robots? Vormt kunstmatige intelligentie een bedreiging voor ons bestaan? Kunstmatige intelligentie wordt gezien als een even disruptieve technologie als elektriciteit of het internet waren. Dit roept de vraag op hoe kunstmatige intelligentie de samenleving zal veranderen en welke impact het zal hebben op ons dagelijkse leven?

Zal kunstmatige intelligentie mensen gaan vervangen op de arbeidsmarkt? Biedt kunstmatige intelligentie gelijke kansen of zal het juist discriminerend werken? Kunnen we profiteren van kunstmatige intelligentie en tegelijkertijd onze privacy behouden? Zullen algoritmes al onze beslissingen voor ons gaan maken, en wat voor invloed heeft dit dan op ons gevoel van een vrije wil?

Hoe gemakkelijk kunnen we worden gemanipuleerd door algoritmes en wat betekent dat voor onze democratie? Kunnen deze technologische ontwikkelingen er voor zorgen dat we ons gevoel van individualiteit verliezen? Zal de grens tussen de echte en virtuele wereld vervagen wanneer augmented reality echt wordt?

Na deze lezing zal je waarschijnlijk niet alle antwoorden hebben, maar je zult hopelijk wel beter in staat zijn om een onderbouwde mening te vormen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Over de spreker

Prof. Dr. Max Welling is hoogleraar Machine Learning aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarnaast is hij sinds 2003 werkzaam aan de University of California Irvine (VS). Eerder was hij onder meer verbonden aan de Universiteit Utrecht (waar hij promoveerde), California Institute of Technology (VS), University of Toronto (Can), University College London (VK) en de Radboud Universiteit Nijmegen. Welling ontving meerdere prijzen en beurzen in de Verenigde Staten, waaronder de NSF Career Award. In 2010 kreeg Welling de ECCV Koenderink Prize en in 2012 de Best Paper Award van ICML. Hij is associate editor in chief van IEEE Transactions on Pattern Analysis and Machine Intelligence (TPAMI).

Voertaal

De voertaal van deze lezing is Engels.

Programma

19:30 uur Deuren open voor cocktails
20:30 uur Lezing Max Welling
21:40 Live muziek

Prijs

Regulier € 10,50
Studenten € 5,-
Stadspas € 5,-
CJP € 5,-

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website.

Datum

maandag 8 april 2019 vanaf 18:30

Prijs

€ 10,50

Locatie

Paradiso Noord IJpromenade 2 1031KT, Amsterdam Nederland

Contact

Organisatie