AI in de medische wereld Kenniscafé

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In dit kenniscafé spreekt prof. dr. Wiro Niessen over de uitdagingen en mogelijkheden van kunstmatige intelligentie voor het verbeteren van diagnostiek en behandeling in de medische wereld.

Met de vergrijzende bevolking is er een grote noodzaak voor preventieve en therapeutische strategieën voor aandoeningen zoals dementie, hart- en vaat ziekten en kanker. Het analyseren van grote hoeveelheden biomedische data, gebruikmakend van o.a. kunstmatige intelligentie, kan hier een belangrijke rol spelen.

Aan de hand van de analyse van grote aantallen MRI beelden en genetische data zal prof. dr. Niessen de uitdagingen en mogelijkheden van deze benadering tonen, en bespreken hoe deze de geneeskunde ingrijpend zullen veranderen.

Over de spreker

Prof. dr. Wiro Niessen is hoogleraar Medische Beeldverwerking in het Erasmus MC en aan de TU Delft. Hij is een vooraanstaand Nederlandse onderzoeker op het gebied van de medische beeldverwerking.

In het begin van zijn carrière ontwikkelde Niessen nieuwe technieken voor kijkoperaties waarbij de chirurg via kleine openingen opereert. Daarna stortte hij zich op het verwerken en analyseren van grote hoeveelheden medische afbeeldingen, ook in combinatie met genetische data. Hierdoor kan bijvoorbeeld de diagnose dementie eerder worden gesteld, en de behandelkeuze bij kanker ondersteund.

Datum

maandag 29 oktober 2018 vanaf 19:00
maandag 24 september 2018 vanaf 19:00

Prijs

Gratis

Locatie

Bistro Bar Binnenrotte Hoogstraat 110 3011 PV, Rotterdam Nederland