Achter de schermen van het lanceren Lezing

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ruimtevaart spreekt tot de verbeelding van velen. Het heeft iets mysterieus en onbereikbaar. Het wordt gezien als het summum van de wetenschap en techniek. Tijdens deze lezing maakt Stijn Ilsen complexe ruimtevaart begrijpelijk.

Wat moet de satelliet eigenlijk doen? En waarom hebben we daar precies een satelliet voor nodig hebben? Tijdens deze lezing geeft Stijn Ilsen antwoord op deze vragen. Hij vertelt hoe een satelliet eigenlijk werkt en hoe dit allemaal wordt getest als hij nog op de aarde staat. Ook legt hij uit hoe een raket werkt, welke wetten van de fysica de satelliet in zijn baan om de aarde houdt en wat er gebeurd achter de schermen van een raketlancering.

Over de spreker

Stijn Ilsen is Master of Science in aerospace engineering. Hij werkt al meer dan dertien jaar in de ruimtevaart. Hij begon bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA met een studie voor een Europese bemande missie naar de maan. Daarna werkte hij voor Airbus/EADS aan de HERSCHEL ruimtetelescoop doorheen heel Europa. Nu werkt hij in Kruibeke aan de Belgische PROBA satellieten.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website.

Datum

dinsdag 6 februari 2018 van 20:00 tot 22:30

Prijs

€ 10,00

Locatie

Elcker-Ik centrum vzw Breughelstraat 31-33 2018, Antwerpen België

Contact

+32 (0)32 18 65 60