Aan de slag met de micro:bit Workshop

Voor kinderen en jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze workshop leer je over de micro:bit, een micro-computertje dat werkt op batterijen. Je kunt er van alles mee doen en in deze workshop zul je ontdekken wat.

Tijdens de workshop ga je per twee personen aan de slag met verschillende opdrachten. De micro:bit heeft 25 lampjes waar je allerlei dingen op kunt laten verschijnen. Je kunt ook van alles aan de micro:bit koppelen, bijvoorbeeld een speakertje om muziek te maken. Door codes te schrijven in de online editor en deze op je micro:bit te downloaden kun je het computertje het werk laten doen. Daarvoor moet je natuurlijk wel het een en ander programmeren. Met behulp van de begeleiders gaat dat zeker lukken.

Inschrijven

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Er is per workshop plek voor maximaal zes personen. Inschrijven voor de workshop is verplicht via de mail onder vermelding van ‘micro:bit’.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 tot 11:00
zaterdag 5 oktober 2019 van 11:15 tot 12:15

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Bibliotheek Meerssen Past. Dom. Hexstraat 16A 6231HG, Meerssen Nederland

Contact

043-3642411