40 jaar Playmobil Tijdelijke tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Een creatie van de oliecrisis, maar nog altijd populair: Playmobil bestaat ruim veertig jaar. Deze tijdelijke tentoonstelling gaat over het ontstaan van het speelgoed en het enorme succes waartoe het uitgroeide.

De oliecrisis in de jaren zeventig zet Hans Beck, productontwikkelaar bij de speelgoedfabriek Geobra in het Duitse Fürt, aan het denken. Om grondstof te besparen maakt hij speelgoedpopjes uit een minieme hoeveelheid kunststof. Zijn eerste personages zijn een bouwvakker, indiaan en ridder. Niet iedereen in de branche is overtuigd, maar op de laatste dag van de speelgoedbeurs in Nürnberg in 1974 plaatst een Nederlandse groothandelaar een bestelling van een miljoen mark. Binnen enkele jaren stijgt de verkoop naar meer dan honderd miljoen mark.

Playmobil is in vier decennia voort blijven groeien, de figuren zijn aangepast aan mode en tijdgeest. In 1976 verschijnen de eerste vrouwelijke popjes, in 1981 het kind en in 1984 de baby. De historie van het populaire speelgoed wordt gepresenteerd in een fantasierijk decor, dat jong en oud meevoert in de tijd en de veranderende speelwerelden van Playmobil. Overdonderend voor kinderen zijn de circa vijftig levensgrote Playmobil figuren. Grote diorama’s van verzamelaars tonen intrigerende miniatuurwerelden en talrijke speeltafels nodigen uit tot onbeperkt speelplezier.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Eerste kerstdag 25 december
Nieuwjaarsdag 01 januari
Carnaval 26 februari t/m 01 maart
Koningsdag 27 april
Gesloten

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Limburgs Museum.

Datum

zaterdag 15 oktober 2016 t/m zondag 27 augustus 2017 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 11,00

Locatie

Keulsepoort 5 5911 BX, Venlo Nederland

Contact

+31 (0)77 352 21 12

Organisatie