3D print een telescoop Demonstratie

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Op 6 oktober 2018 organiseert Sterrenwacht Almere een open dag. Iedereen die belangstelling heeft voor het brede gebied van de amateurastronomie is van harte welkom om die dag bij ons 'in de keuken' te komen kijken.

Sterrenwacht Almere is gespecialiseerd in het zelf bouwen van telescopen en het zelf maken van optiek voor die telescopen. Op de open dag zal dit uitgebreid gedemonstreerd worden. Bekijk de video-impressie van de ‘cursus spiegelslijpen’.

Daarnaast is deze sterrenwacht actief op het gebied van de astrofotografie en veel van de aangesloten amateurs maken zelf prachtige astrofoto’s. Een selectie daarvan zal op de open dag worden tentoongesteld.

Sterrenwacht Almere beschikt over een speciale zonnekijker. Op de open dag is er, bij helder weer, gelegenheid om hierdoor naar de zon te kijken.

Sterrenwacht Almere, Jan van Gastel

Op deze dag worden al onze kernactiviteiten getoond. Zo zijn er bijvoorbeeld:

  • lezingen over interessante onderwerpen uit de astronomie;
  • een demonstratie van het slijpen en polijsten van spiegels voor Newtontelescopen;
  • een demonstratie van het 3-D printen van een telescoop en onderdelen van een telescoop;
  • demonstraties inzake het testen van telescoop optiek;
  • informatie over het maken van foto’s van astronomische objecten, zoals maan, planeten, nevels en andere sterrenstelsels;

Verder worden verschillende typen telescopen getoond, zowel zelfbouw telescopen als telescopen die in gespecialiseerde zaken te koop zijn. Op het plein voor de sterrenwacht kan gekeken worden door onze zonnetelescoop. Hiermee zijn – indien op dat moment op de zon aanwezig – fakkelvelden en protuberansen te zien.

De open dag start om 10:30 uur en sluit rond 17:00 uur. De toegang, inclusief koffie en thee zijn gratis.

Weekend van de Wetenschap 2018

Ga op 6 en 7 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 6 oktober 2018 van 10:30 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Stichting Sterrenwacht Almere (SSA) Markt 29 1354 AP, Almere-Haven Nederland