38e Erasmus Birthday Lecture Lezing door Peter Mack

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze lezing bespreekt Peter Mack hoe Erasmus in zijn 'Parafrasen van het Nieuwe Testament' gebruikmaakte van retorische technieken zoals beschreven in 'De copia' en 'De rationele studii'.

Tijdens de 38e Erasmus Birthday Lecture vertelt Peter Mack over de Parafrasen van het Nieuwe Testament (1517-1524) van Erasmus en met name over zijn parafrasen van de brief van Paulus aan de Romeinen en het evangelie volgens Marcus.

Verder gaat Mack in op de verschillende manieren waarop Erasmus Bijbelteksten interpreteert en beschikbaar stelt voor zijn denkbeeldig publiek. Bovendien zullen zijn Parafrasen worden vergeleken met Rudolph Agricola’s Oratio de nativitate Christi (1484) en Philipp Melanchthon’s Loci Communes (1521).

Over de spreker

Peter W.D. Mack, hoogleraar Engels en Vergelijkende Literatuurwetenschappen aan Warwick University, bestudeert de intellectuele, culturele en literaire geschiedenis en voornamelijk de retoriek uit de Europese middeleeuwen en renaissance. In zijn publicaties spitst hij zich voornamelijk toe op de retoriek uit de renaissance.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website.

Datum

vrijdag 17 november 2017 van 16:00 tot 17:30

Prijs

Gratis

Locatie

Oost Indisch Huis, VOC-kamer Kloverniersburgwal 48 1012CX, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 551 07 67