2033: Voet op Mars Lezing door Artemis Westenberg

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In 2033 zetten de eerste mensen misschien al stappen op de rode planeet. Hoe staat het nu met de eerste Marsmissie van mensen? Artemis Westenberg, president van Explore Mars, vertelt er alles over.

Artemis Westenberg is als president van Explore Mars in een unieke positie om te weten hoe het staat met de voorbereidingen van NASA en de ruimtevaartindustrie in de Verenigde Staten, omdat Explore Mars aan tafel zit wanneer de discussies plaatsvinden.

Sinds dit jaar richt Explore Mars zich ook op Europa, ook omdat iedereen hoopt dat het een internationale missie wordt en niet een Amerikaans feestje, zoals de maanlandingen waren. Sinds enkele jaren zijn er ook nieuwe spelers op de markt, zoals de Verenigde Arabische Emiraten, die een 100-jaar plan uitvoert om in het jaar 2117 duizend mensen op Mars te hebben wonen.

Over de spreker

Presentator: Artemis Westenberg houdt zich sinds het jaar 2000 bezig met een bemande missie naar Mars. Eerst in allerlei functies bij de Mars Society, Inc., in Boulder en Nederland. Sinds 2010 als president van Explore Mars. Westenberg heeft 40 jaar ervaring als lobbyist en spreekbuis van heel verschillende organisaties in Nederland, Europa en Noord-Amerika. Sinds 2000 heeft zij zich geconcentreerd op ruimtevaart en in het bijzonder op bemande missies naar Mars.

Prijs

Regulier € 7,-
Kinderen t/m 15 jaar € 3,50
Vrienden van het NRM € 3,50

Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van Aviodrome.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden mogelijk via e-mail.

Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding door de tentoonstelling.

Datum

zaterdag 1 december 2018 van 10:30 tot 12:30

Prijs

€ 7,00

Locatie

Pelikaanweg 50 8218 PG , Lelystad Airport Nederland